Tillbakablick 2016

 
 
 
 
Då fåglarna börjar kvittra och solens strålar värma är vårvintern här. En årstid jag älskar. Enligt mig är få saker så vackert som kombinationen av en klarblå himmel och snötäckt mark. Det är som ljusterapi för själen efter en lång, mörk vinter. Den där vårvintern bestämde jag mig för att ta tillvara på min sista vårtermin som student genom att åka på utflykt så ofta jag bara kunde, detta till Sveas stora förtjusning. Under påskhelgen dammade jag av mina skidor och det grillades smörgåsar över öppen eld var och varannan helg. Vi tog även många promenader på havsisen och solade i viken nedanför vad som några månader senare skulle bli vår tomt! Ja, det vi då tyst drömde om skulle snart bli till verklighet. 
 
 
 
 
 
 
I början av sommaren bestämde vi oss för att bygga hus. En tanke som väckt oss redan ett halvår tidigare och som inneburit sömnlösa nätter av grubblande. Efter många tomter och husleverantörer senare sa vi tillslut till varandra "det är nu eller aldrig". Jag minns den dagen som om den vore igår. Det var en solig morgon i slutet av maj. Tomas och jag åt frukost på balkongen och jag frågade "fanns det verkligen ingen husmodell från den där leverantören som skulle passa oss?". Jag hade inte lyckats släppa tanken på att bygga hus sedan vi någon månad innan var nära på att skriva på papper för ett Myresjöhus. Tomas öppnade Smålandsvillans hemsida och fick syn på den nya husmodellen Villa Fredriksdal. Ett hus som inte bara passade alla våra önskemål gällande planlösning och krav på budget, utan även de bestämmelser som fanns på den tomt vi var intresserade utav. Det kändes nästan lustigt hur det plötsligt kunde flyta på så bra! Därefter gick det undan. Avtal signerades och det gick inte en dag utan att vi pratade om saken.
 
 
 
 
 
Hösten kom och så gjorde också den efterlängtade vandringen mellan Hemavan och Viterskalet. Jag inser att det blir omöjligt att sammanfatta den resan i några få rader. Naturen, Sveas lycka, att dricka från iskalla fjällbäckar, laga mat i spritkök och övernatta i tält. Det var två dagar av magi. Mitt bland Viterskalets mäktiga bergstoppar och färgsprakande natur gick Tomas ner på knä och frågade om jag vill dela resten av mitt liv med honom. Jag blir pirrig bara av tanken. 
 
 
Då vintern kom gick jag in i något jag vill kalla "skriva-examensarbete-dvala". Då vi inte översatte engelska artiklar, transkriberade intervjuer eller finslipade texten, klurade jag på synonymer och formuleringar. All tid vi lagt ner på arbetet gav resultat, i slutet av kursen fick Anna och jag veta att vårt arbete blivit godkänt!
 
Under den här tiden köpte vi även vår första bil och jag blev anställd som förskollärare en månad innan min examen. Det var även en hel del att ordna inför huset. Grundentreprenör och markentreprenör skulle anlitas, byggnadskreditiv tecknas och tomten köpas. Vi fick även hjälp med att avverka 80 träd på tomten som vi sedan sålt till ett skogsföretag. Därefter grovplanerades tomten i sista stund innan snön och kylan kom. Även fast det mesta tagit betydligt längre tid och inneburit mer ansvar än jag förväntat mig då vi köper ett nyckelfärdigt hus, har det varit väldigt lärorikt! Nu ser vi framemot en vår och sommar då husbygget drar igång på riktigt.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback