En söndagshälsning

 
Det är söndag och lägenheten doftar nygräddat bananbröd. Radion spelar, jag städar lite, dricker te, byter vatten i tulpanvasen och beundrar pärlhyacinten som viskar om en varmare årstid. Det är något alldeles speciellt med helgmorgnar. Jag njuter av att stiga upp tidigt för att fixa och dona här hemma samtidigt som mina två sjusovare ligger kvar i sängen. Annat jag tycker om är att äta frukost länge, inte minst då det står nybakat bröd på bordet. Bananbröd är inte bara enkelt att baka, utan framförallt väldigt gott och mättande! Efter att ha kollat runt bland en mängd olika recept gjorde jag tillslut en egen kombination av glutenfria och veganska ingredienser. Scones har fått en stark konkurrent!
 
 
Ingredienser
 
2 mogna bananer
2 dl Oatly naturell havregurt
2 dl havregryn
2 dl kokosmjöl
2 dl havremjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en bakform med kokosmjöl. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt mosade bananer och havregurt. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna innan servering. Njut!



Kommentarer

Jag älskar bananbröd så tusen tack för det här receptet! :)

» Bella

Åh vad gott!

Men så gott


Kom ihåg






Trackback