Husgrunden på plats

 
Det har blivit en vana att åka till tomten minst en gång varje helg. Minst, men helst också några gånger mitt i veckan. Att det inte skett någon drastisk förändring är mindre viktigt, bara känslan av att stå där gör att det pirrar i magen. Det är nu 84 dagar kvar till husleveransen och husgrunden är till synes klar. Vi stegar upp en framtida altan och talar om ett grönsaksland  med trädgårdsmöbler där vi kan äta middag i kvällssolen. 
 
Även Svea längtar. Det syns så tydligt på hennes sätt att börja "prata" då vi svänger in i byn. Det är som att hon vill visa samma kärlek till platsen som den vi känner. Jag ser framför mig hur hon kommer att ligga på farstukvisten med nosen i vädret och filosofera på sitt egna lilla vis. 100 dagar till husleverans

 
Som rubriken lyder är det nu 100 dagar kvar till vår husleverans och nedräkningen kan därmed börja på riktigt! Här hemma växer innehållet i flytta-till-huset-byrålådan sig allt större med allt från grillbestick till Iitala porslin. Finaste handduken från Ticking stripes har nyligen flyttat in och kommer att passa bra i det blivande badrummet tillsammans med toner av vitt, blått, grått och naturmaterial. En somrig och lugn atmosfär som jag tror kommer göra sig fint till den skärgårdsmiljö vi flyttar till.
 
Avslutningsvis tänkte jag berätta om ett glädjande telefonsamtal från vår markentreprenör. Den man som arbetar med grunden ville tala om att de börjat med grävningen och att allt såg bra ut. Han sa till och med att vår tomt har den bästa tänkbara marken för ett husbygge! Tänk vad en sådan liten sak kan få en att bli så glad! Nu behöver vi inte längre oroa oss över eventuella överraskningar under markytan som hade kunnat leda till stora och tråkiga omkostnader. Jag ser redan framemot nästa besök vid tomten!En söndagshälsning

 
Det är söndag och lägenheten doftar nygräddat bananbröd. Radion spelar, jag städar lite, dricker te, byter vatten i tulpanvasen och beundrar pärlhyacinten som viskar om en varmare årstid. Det är något alldeles speciellt med helgmorgnar. Jag njuter av att stiga upp tidigt för att fixa och dona här hemma samtidigt som mina två sjusovare ligger kvar i sängen. Annat jag tycker om är att äta frukost länge, inte minst då det står nybakat bröd på bordet. Bananbröd är inte bara enkelt att baka, utan framförallt väldigt gott och mättande! Efter att ha kollat runt bland en mängd olika recept gjorde jag tillslut en egen kombination av glutenfria och veganska ingredienser. Scones har fått en stark konkurrent!
 
 
Ingredienser
 
2 mogna bananer
2 dl Oatly naturell havregurt
2 dl havregryn
2 dl kokosmjöl
2 dl havremjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en bakform med kokosmjöl. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt mosade bananer och havregurt. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min. Låt svalna innan servering. Njut!