Bygglov, check!

 
I fredags fick vi glädjande besked. Vår bygglovsansökan har äntligen blivit godkänd! Det började med att kommunen för någon vecka sedan hade några synpunkter gällande husgrunden. Som tur var fick vi stor hjälp av vår KA. Därefter skickades ett brev ut till våra blivande grannarna eftersom garaget vi vill bygga har en byggnadshöjd som egentligen är för högt för vad området tillåter. Det var med spänning vi väntade på det sistnämnda! Grannarnas godkännande betyder förstås så mycket mer än ett garage. Gissa vilka som blev otroligt lättade då det visade sig att alla gått med på våra husplaner? Bäst av allt var nog ändå då vi träffade en snäll man ute på gatan som berättade att han såg framemot att få oss som grannar. Det gjorde vår dag!
 
Så, vad händer härnäst? Vi ska börja med att köpa tomten som vi hittills bara reserverat. Sedan börjar det vara hög tid att avverka alla träd och grovplanera tomten. Det ryktas om snö till veckan, men det ska visst gå bra att gräva ändå. Så fort det är gjort ska jag se till att ta någon bild på tomten, men fram till dess bjuder jag på en bild av världens bästa by som jag snart kan kalla "hem" igen! Förskollärarexamen i sikte

 
Tiden passerar i en väldigt fart. Dagar blir till veckor och uppdateringen här sker lika sporadiskt som den gjort på senare tid. Det är nu oktober och jag njuter av långa skogspromenader varenda dag. Omkring mig dansar gula höstlöv i vinden och luften känns frisk. Examensarbetet har satt igång och tillsammans med en klasskompis ska jag studera hur pedagoger kan arbeta med inkluderande utomhuspedagogik i förskolan. Det känns spännande och överväldigande på samma gång. Det är ett område jag brinner för, samtidigt som det är utbildningens absolut största uppgift och gång på gång blir en påmind om att det är viktigt att ta till vara på dessa nio veckor. Det går fort, säger de.
 
Mitt i allt kan jag inte hejda tankarna att sväva iväg mot tapeter, bänkskivor och grovplanering av tomten. Då vi talar om förskollärarexamen, att börja jobba och bygga hus känns det nästan som att jag pratar om ett annat liv. Som student kände jag till en början att livet skulle stå på paus. Mycket av det jag ville göra skulle få vänta några år. Men nu, då jag tänker tillbaka på hur det faktiskt blev, så känns det tvärt om som att vi gjort saker vi annars kanske gått miste om. Då tänker jag framförallt på Svea. Hon som tagit våra hjärtan med storm och den jag fått förmånen att vara hemma med så mycket under dessa år... Nu känner jag att jag nästan blir sentimental. Vi har ju haft det så väldigt bra! Men snart väntar nya äventyr, och något säger mig att det kommer att bli bra det med.