7 dagar till sommarlov

Det är verkligen nedräkning till sommarlovet nu. Den senaste veckan har jag arbetet med en text om estetik i förskolan och så har vi startat upp terminens sista grupparbete. En vecka kvar nu! Det är ju inte klokt. Eftersom att det här mest troligt är mitt livs sista sommarlov (!!) ska jag se till att njuta till fullo! Så vad passar inte bättre än en bucket list? 
 
 
Jag vill...
 
- Åka på massor av cykelutflykter
 
- Göra en midsommarkrans
 
- Paddla kanot bland vraken vid Norrbyskär
 
- Plocka jordgubbar på en bärodling
 
- Åka gummibåt på älven
 
- Spendera en hel dag på hällorna
 
- Spela kubb
 
- Vandra en långtur i Hemavan
 
- Vandra i Jäckvik och Norska gränsen
 
- Äta middag på en picknick-filt
 
- Ta ett kvällsdopp
 
- Fika på en brygga
 
- Grilla marshmallows på en strand
 
- Upptäcka en ny plats
 
- Åka på kvällskryssning till sälarnas grund
 Där maten smakar som bäst

 
Det var söndag kväll då vi satt oss på cyklarna med väskor fyllda utav smörgåsar och ved för en middag i skogen. Tidigare samma helg hade jag nämligen fått ett mackjärn av Tomas pappa, vilket vi inte ville vänta med att börja använda! 
 
 
 
Så här satt vi länge, länge i kortärmat utan att frysa. Så knäppt, men också väldigt underbart, med tanke på att det faktiskt var snöoväder bara en vecka innan! 
 
 
Och Svea? Hon såg ut att må så gott en hund bara kan då den får strosa runt som den själv vill. Men bäst av allt är nog ändå att få se henne så lugn och tillfreds med att bara vara. Inte hade jag för ett par månader trott att jag skulle hitta henne här, där hon självmant lagt sig för att göra precis just det. Maj börjar bra

 
Maj har knappt börjat, men ändå sitter jag här med ett ansikte varmt och solbränt efter en härlig dag i sommarstugan. Sommarkänslor, i början av maj? Nyp mig i armen! 
 
Då jag inte haft träslöjd, skrivit bildmanus eller gjort annat kreativt som vi gör under den här skapande kursen vi nu går, har jag promenerat till en strand där jag stannat länge länge, ätit vattenmelon på bryggan och tagit långa skogspromenader. Och idag tog vi årets första paddeltur, något jag alltid ser framemot! "Till glittret!" ropade jag gång på gång till Tomas som snällt styrde ditåt... Tänk att vi har en hel sommar framför oss nu!