Ingen sommar utan kvällsdopp


 
 
Det var onsdag kväll då Tomas och jag satt där på hällorna. Från håret droppade vatten efter ett svalkande kvällsdopp och framfär oss simmade en liten andfamilj förbi. Jag har precis börjat om att jobba efter en tidig semester, men kvällar som dessa försöker vi ta tillvara på. För visst är det något alldeles magiskt med sommarkvällar? Kvällar då solen lyser och värmer så länge att en glömmer vad klockan är. Det är sommar. 
Inlindade i handdukar pratade vi om våra husplaner samtidigt som vi unnade oss chips med havssalt. Tomas sa 'jag såg framför mig ljudet av vågor mot klippväggar och knastrande tuggor av chips' och jag är villig att hålla med honom. Det var en bra kombination! Vi ska bygga hus!

 
Äntligen kan jag berätta det Tomas och jag pratat, drömt om och planerat inför sedan en lång tid tillbaka. Vi ska bygga hus! Vi känner oss så himla lyckliga och stolta över oss själva då det här är något vi sparat och snålat till under flera års tid. 
 
De senaste månaderna har vi ägnat åt att jämföra olika husleverantörer och tomter. Vägt fördelar mot nackdelar med att bygga nytt eller köpa ett begagnat. En berg och dalbana av glädje och stundvis en känsla av hopplöshet har tillslut tagit oss till en tomt och ett hus som känns rätt på alla sätt och vis. Tomten ligger i den lilla byn jag är uppvuxen i, ett stenkast från skog och hav. Precis som vi önskat. Där kommer vi att bygga ett hus från Smålandsvillan som beräknas vara klart i början av nästa sommar. 
 
Vi har nu ett spännande år framför oss. En första omgång golvprover väntas komma vilken dag som helst, färgkoder jagas samtidigt som jag klurar på hur räcket till en framtida farstukvist ska se ut. Det känns så fantastiskt roligt men overkligt att vi är här nu. Dit vi längtat så länge!