Året som gått

2015 har varit det år jag uppskattat livet på ett helt annat plan än förut. Jag trivs med vardagens enkelhet och drömmer inte bara om framtiden utan också om det som är här och nu. Bloggat har jag gjort då jag själv velat - precis som jag tycker att det ska vara. Oavsett om det gått en vecka, en månad eller två mellan inläggen, uppskattar jag möjlighten att blicka tillbaka på det sätt som bloggen tillåter mig att göra. Det är en guldgruva fylld utav, för mig, minnesvärda minnen och det är med en varm känsla i magen jag valt ut dessa bilder. Bilder som får symbolisera året som gått.
 
 
Vårvintern får mig att le. Det liksom spritter i kroppen på mig av allt härligt som väntar. Just den där vårvintern överraskade vi en kompis med en babyshower och bara en kort tid efter det fick vi äntligen träffa honom - Levi. Vi tog även en skidtur på isen och åt oändligt många rullmackor doppade i varm choklad. Dessutom blev vår Svea ett år och vi konstaterade hur snabbt tiden gått. 
 
Vill inte gå in.
Inredning har det inte blivit mycket utav,
men balkongen fick sig en uppfräschning!
 Årets första glass. 
 
I takt med att snön smälte letade sig krokusen upp intill solvarma husväggar. Våren var här! Ah, sånt gör mig bra lycklig! Vi var förstås ute mest hela tiden och fortsatte med våra utflykter, bara det att den varma chokladen byttes ut mot glass. Det var också nu vår balkong fick sin välförtjänta omvandling och sommarlovet låg inom räckhåll.
 
Skråmträsk bärodling.
En utav många picknickar.
En liten som värmer sig efter ett kvällsdopp.
Marshmallowsgrillning på en strand.
 Stugmys och kvällsdopp.
 
För mig handlar sommaren om frihet. Det handlar om att bli sådär dagavild och att minimera kraven. Trots att jag jobbade hela den sommaren lyckades jag känna precis det där jag försöker beskriva. Med cykeln tog vi oss till platser lång bort från stadens brus. Kvällsdopp blev det gott om, middagar på picknickfilt likaså. Vi plockade jordgubbar på en stor bärodling, grillade på stranden och njöt av sensommarvärmen på en nyfunnen favoritplats vid havet.
 
En bättre kvällspromenad.
Ammarnäs, ett minne för livet.
 
Hösten kom med dunder och brak. Från att ena dagen ta ett morgondopp i sjön, till att dagen därpå leta rätt på jackan. Men hösten är fin, den med. Vi plockade blåbär och gjorde ett tappert försök med kantareller. Bäst av allt var resan till Ammarnäs som blev precis lika bra som jag drömt om. Om inte bättre. 
 
 
På något vis känns det som att den precis börjat, vintern menar jag. En tid innan jul gick jag in i någon slags tenta-bubbla och innan jag hunnit blinka var julen här. Året avslutade vi med den mest lugna nyårsaftonen någonsin tillsammans med en nyopererad Svea. Efter stora besvär med både löp och skendräktighet fanns det bara ett alternativ, kastrering... Nu hoppas vi att dessa veckor med tratt och vila snart är över! Ett nytt år känns bra. Jag vill blicka framåt och tänka på alla de härliga utedagar vi kommer att ha då detta är över. 2016 blir även mitt sista år som förskollärarstudent och jag ska se till att fortsätta njuta av alla de fördelar det innebär. :)Kommentarer

Jättefint Natalie!

Svar: Tack pappa! :)
Natalie Nilsson

» anna

Vilken härlig årskrönika! Låter som att du har haft ett riktigt fint år och tagit hand om dig :)

Gott nytt år på dig också!

Jättefina bilder!!

» ISA

åh gud vilka otroliga bilder, vackert!

Svar: Tusen tack! Det värmer att höra!
Natalie Nilsson

» Hanna

Så fina foton och vilken fin blogg du har!


Kom ihåg


Trackback