Magisk dag och tre tidigare vårtecken

 
Oj oj, vilken dag! Vilket väder! 
Min fredag började som de flesta självstudiedagar gör, väldigt väldigt tidigt med tända ljus, en kopp te i handen och en hög med skolarbete. Det låter inte så dumt va? Just nu läser vi om hur det går att arbeta med hållbar utveckling på förskolan tillsammans med barnen, vilket jag tycker är så intressant och inspirerande. Idébanken går varm, vill jag lova!
 
Snart skulle solen titta fram från en alldeles klarblå himmel, och jag tänkte att det nu var dags att göra den där utflykten jag så länge sett framemot. Att åka "hem" till byn för att ta en promenad på isen. Så fick det bli! Och vilken dag vi fick, Svea och jag. Bättre väder hade vi inte kunnat få och innan vi tog bussen hem igen kunde jag pricka av tre tidiga vårtecken: Solen värmde, vantarna blev på tok för varma och fåglarna kvittrade. Ahh, det är ju precis det här jag menar då jag pratar om vårvintern! Den årstid som jag älskar så. Ett år till förskollärarexamen

 
Och så var sista vårterminen igång! Sista! Det är ju inte klokt. Om ganska precis ett år står vi där med förskollärarexamen och ett helt nytt liv väntar. Jag trivs så bra som det är nu att jag önskar att tiden kunde sakta ned litegrann. Tur är att jag vet att ett underbart yrke väntar. 
 
 
Tangentbordet fick jag i julklapp av Tomas, och oj vad jag blev glad! Vår dator fungerar inge vidare och många rapporter har skrivits direkt på surfplattan - men nu kan jag skriva så att fingrarna glöder! Jag tillhör nämligen den skara som faktiskt tycker om just skrivuppgifterna. 
 
Men idag, då lägenheten fullkomligt badade i solsken för första gången det här året, kunde jag inte annat än gå ut - flera gånger till och med. Tur att jag har en sådan bra ursäkt till pluggpauser som en hund. 27 minusgrader kallt och så vackert att jag nästan tappade andan! Lite vår-pirr i magen fick jag allt, trots kylan. Och trots att det blivit en och annan paus för mycket idag är det hög tid att den här studenten hoppar ur pyjamasen, den som ofta sitter kvar en självstudiedag som denna. Dags för fika med några vänner! Året som gått

2015 har varit det år jag uppskattat livet på ett helt annat plan än förut. Jag trivs med vardagens enkelhet och drömmer inte bara om framtiden utan också om det som är här och nu. Bloggat har jag gjort då jag själv velat - precis som jag tycker att det ska vara. Oavsett om det gått en vecka, en månad eller två mellan inläggen, uppskattar jag möjlighten att blicka tillbaka på det sätt som bloggen tillåter mig att göra. Det är en guldgruva fylld utav, för mig, minnesvärda minnen och det är med en varm känsla i magen jag valt ut dessa bilder. Bilder som får symbolisera året som gått.
 
 
Vårvintern får mig att le. Det liksom spritter i kroppen på mig av allt härligt som väntar. Just den där vårvintern överraskade vi en kompis med en babyshower och bara en kort tid efter det fick vi äntligen träffa honom - Levi. Vi tog även en skidtur på isen och åt oändligt många rullmackor doppade i varm choklad. Dessutom blev vår Svea ett år och vi konstaterade hur snabbt tiden gått. 
 
Vill inte gå in.
Inredning har det inte blivit mycket utav,
men balkongen fick sig en uppfräschning!
 Årets första glass. 
 
I takt med att snön smälte letade sig krokusen upp intill solvarma husväggar. Våren var här! Ah, sånt gör mig bra lycklig! Vi var förstås ute mest hela tiden och fortsatte med våra utflykter, bara det att den varma chokladen byttes ut mot glass. Det var också nu vår balkong fick sin välförtjänta omvandling och sommarlovet låg inom räckhåll.
 
Skråmträsk bärodling.
En utav många picknickar.
En liten som värmer sig efter ett kvällsdopp.
Marshmallowsgrillning på en strand.
 Stugmys och kvällsdopp.
 
För mig handlar sommaren om frihet. Det handlar om att bli sådär dagavild och att minimera kraven. Trots att jag jobbade hela den sommaren lyckades jag känna precis det där jag försöker beskriva. Med cykeln tog vi oss till platser lång bort från stadens brus. Kvällsdopp blev det gott om, middagar på picknickfilt likaså. Vi plockade jordgubbar på en stor bärodling, grillade på stranden och njöt av sensommarvärmen på en nyfunnen favoritplats vid havet.
 
En bättre kvällspromenad.
Ammarnäs, ett minne för livet.
 
Hösten kom med dunder och brak. Från att ena dagen ta ett morgondopp i sjön, till att dagen därpå leta rätt på jackan. Men hösten är fin, den med. Vi plockade blåbär och gjorde ett tappert försök med kantareller. Bäst av allt var resan till Ammarnäs som blev precis lika bra som jag drömt om. Om inte bättre. 
 
 
På något vis känns det som att den precis börjat, vintern menar jag. En tid innan jul gick jag in i någon slags tenta-bubbla och innan jag hunnit blinka var julen här. Året avslutade vi med den mest lugna nyårsaftonen någonsin tillsammans med en nyopererad Svea. Efter stora besvär med både löp och skendräktighet fanns det bara ett alternativ, kastrering... Nu hoppas vi att dessa veckor med tratt och vila snart är över! Ett nytt år känns bra. Jag vill blicka framåt och tänka på alla de härliga utedagar vi kommer att ha då detta är över. 2016 blir även mitt sista år som förskollärarstudent och jag ska se till att fortsätta njuta av alla de fördelar det innebär. :)