Vårvinterdag av bästa slag

Sara och hundarna.
 
Det var tisdag och dags för en utflykt. Det tyckte både jag och Sara. På med underställ, packa fikaväskan och så bar det iväg! Den smala stigen tog oss längre och längre in i skogen. De snöklädda träden letade sig upp mot en molnfri himel och solen skapade ett skuggspel så vackert att vi ojade oss där vi gick. Vid ett kalhygge rullade vi ut liggunderlaget där vi sörplade i oss te samtidigt som solen värmde våra ansikten. Det är något visst med att sitta i snön och känna hur solen värmer för första gången efter en lång vinter. Det är underbart! Vårvinter, är det något även ni i söder talar om? Efter ett par timmar landade jag hemma igen, härligt mör i kroppen och ett helt gäng fräknar rikare. Baka semlor

 
Så var det dags för den här semmelälskaren att än en gång kavla upp ärmarna för det årliga baket. En himla mysig tradition. Att baka semlor är egentligen väldigt enkelt, bara det att det tar lite tid med jäsning och så. Men timmarna flög iväg, som de lätt gör i sällskap av systern min. Babbelkvarnar är vad vi är. 
 
 
Receptet jag använder hittar ni hos Leila och passar utmärkt att göra mjölkfria! Det sägs att bullarna blir saftigare då, men vad vet jag? Saftiga, och alldeles lagom stora, blev de i alla fall! För visst var vi tvungen att provsmaka en, Tomas och jag. Mmm!