Om nybyggnadskartan och tapetfunderingar

I måndags kom en väldigt efterlängtad post. Nybyggnadskartan! Det innebär att vi äntligen kan träffa säljaren för att göra klart inför bygglovsansökan. Plötsligt är det många beslut som ska tas. Bland annat huset och garagets placering i förhållande till varandra och solen. Det är något vi tidigare varit lite osäkra på, men efter att ha åkt förbi tomten olika tider på dygnet känner vi oss säkra på vad vi vill. Förhoppningsvis ska det gå vägen, med tanke på de regler som finns om hur nära en får bygga tomtgränsen. Vi håller tummarna! Inför mötet har vi dessutom fått hem en huvudritningsbeställning där vi ska fastställa hela husets utsida, planlösning och några andra mer omfattande saker som rör husets insida. Spännande! Tur är att vi har haft en hel sommar på oss fundera. Att välja spröjs, liggande panel och rött tak har däremot varit relativt lätta beslut. Det är något vi båda velat ha från första början. 
 
Här hemma jobbar vi på bäst vi bara kan. Vi rensar förråd, säljer prylar vi inte använder, skissar på tomten och drömmer om inredning. Det spelar liksom ingen roll att det är flera månader bort. Det går bara inte att låta bli.
 
 
Smålandsvillan erbjuder ett målningsförberett alternativ som innebär att kunden själv lägger golv, tapetserar och sätter lister. Bra tycker vi, då kan vi välja fritt vad vi vill ha. Under sommaren har vi därför bläddrat mellan tapetprover och provgått golv. Tapeten från Sandberg Wallpaper och golvet från Berry Alloc lutad furu är två starka kandidater. Golvet är ett riktigt fint och slittåliga golv som ska klara av spill, smutsiga hundtassar och grejer som ramlar i backen. Tapeten skiftar i grönt och grått, och är alldeles ljuvlig. Den vill vi ha i sovrummet, medan resterande rum ska målas med en miljövänlig färg som jag ska berätta mer om en annan gång. Fram till dess hoppas vi att bygglovet ska beviljas fortast möjligt så att vi får sätta igång med arbetet på tomten. Den som väntar på något gott..!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback