Ammarnäs till Aigertstugan

 
Hur ska jag lyckas beskriva den här resan? Magisk? Galet jobbig, svettig och bara alldeles underbar?
 
Den efterlängtade vandringshelgen kom och gick lika fort och levde upp till alla mina förväntningar. Men att det skulle bli sol och +20 grader hade jag inte ens vågat hoppas på! Bilderna ovan är från vår vandring mellan Ammarnäs och Aigertstugan, en sträcka på 1,6 mil tur och retur. Det kan låta lite, men det kändes ordentligt i kroppen.
 
Vandringen tog oss genom skogen, längst med spångade leder, broar med svindlande utsikt och sluttningar som brände i benen. Hundarna skötte allt så fint och eftersom att vi varken såg renar eller rovfåglar fick de gå lösa hela vägen! Kalfjället fullkomligt exploderade av höstfärger och den gassande solen fick våra pannor att pärlas. Vi kände oss törstiga och började undra hur långt det kunde vara kvar till vårt slutmål. Skulle vi hinna dit och tillbaka innan det blev mörkt? Men så plötsligt skymtade vi stugan! Vilken känsla! Vi slog oss ned på backen och pustade ut i den friska fjälluften. Det fläktade skönt och vi hämtade vatten från sjön (en upplevelse i sig). Här stannade vi för middag och hundarna samlade krafter inför den långa vägen hem. Att se sin hund ta en tupplur i det fria är så fint tycker jag och jag kände mig så imponerad över hennes insats! På vägen tillbaka gav hon oss en blick vi sällan ser, Tomas bar henne en bit och huvudet vilade hon mot hans axel. Dagen därpå väntade ännu en toppendag, men mer om det i ett annat inlägg!
 Planera med nöje

 
Världens finaste kalender kom med posten här om dagen. Den är inte bara fin, utan också himla praktisk och lämnar  mycket plats åt att skriva. Rifle paper kommer den från och kommer med säkerhet att användas flitigt resten av min förskollärarutbildning. Planera är något jag alltid gillat och inför varje ny kurs skriver jag ett eget pluggschema för att få en bättre översikt över uppgifterna och för att undvika stress. Det får bli mitt bästa pluggtips!Sommarens projekt

 
Det ekar tomt under inredningskategorin och här hemma händer det inte särskilt mycket heller. Inte för att jag tappat intresset, inte det minsta. Hemnet-appen uppdateras varje dag och jag drömmer mig bort bland husannonserna. Jag riktigt längtar till det är dags för oss att leta hus på riktigt! Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge...
 
Men balkongen, den gjorde vi klar i sommar och vårt favorit-hörn ser ni ovan! Det är min duktiga pappa som byggt sittdelen åt oss. Brädorna är återanvända från ett tidigare bygge och locket går att lyfta för att utnyttja utrymmet under till förvaring. Bordet är också hemmagjort! Det var en idé jag fick efter ett avsnitt av Sommar med Ernst. Det var inte lika lätt att göra som jag först tänkt mig, men tur var att jag hade pappa till hjälp även då. Här har vi hängt många dagar i sommar, något vi lär fortsätta med långt in på hösten.