Att uppskatta vintern

 
Tidigare år har jag slösat massor utav energi på att ogilla vintern. Jag längtade till dess att det skulle vara över innan det ens hade börjat... Idag inser jag hur synd det är att jag tänkte så! Visst längtar vi efter våren, men istället för att bara längta har vi den här säsongen tagit tillvara på vintern allt vi bara kunnat. Söndagen var inget undantag. Solen sken från en klarblå himmel och värmde gott om kinderna där vi tog oss fram på isen, jag på skidor och Tomas till fots. Vi gjorde en dagsutflykt till mitt hemställe den dagen och att promenera på isen på det här sättet hör till ett av många härliga barndomsminnen för mig! Stället är så bländande vackert och trots att halvön fått många nya ansikten hejar alla glatt på en. Hit önskar vi båda två att få flytta en dag, och jag är så glad över att vi båda känner likadant! Då vi rundat udden möter vi upp min syster Julia och Daniel. De har gjort upp en eld och vi avslutar en perfekt utedag med korvgrillning och varm choklad samtidigt som Svea glatt springer efter snöklumpar på isen nedanför...Ampel i makramé

 
Känner ni hur våren närmar sig? Trots ihållande minusgrader och snöhögar större än en själv börjar den där känslan av vår så smått smyga sig på... Ni vet den då en tar av sig vantarna under promenaden för att det blir för varmt, för att inte tala om fågelkvitter och hur det blir allt ljusare var dag som går. 
 
Under en paus från skolarbetet bestämmer jag mig för att påbörja en ampel till balkongen. Det material som jag använde mig utav var ett marinblått makramégarn samt en ring i trä och träkulor i olika storlekar. Boken fick gott vänta, detta skulle visa sig vara så pass skojigt att jag absolut inte kunde sluta förrän ampeln var klar. Till min "hjälp" hade jag Svea som hälsar att hon älskar att hålla koll på långa snören! Det färdiga resultatet får ni se så fort balkongen är redo att användas. Förra året gjordes premiären redan i februari - det fina med att ha en inglasad balkong i gassande vårsol! Nedräkningen kan börja...Årets första dag


 
"Det här ska bli en bra dag" tänkte jag för mig själv då jag vaknade på tok för tidigt morgonen efter ett supermysigt nyårsfirande. Jag stökade fram ingredienser till pinnbröd, kokade varm choklad och packade ryggsäcken med ved, tändstickor och tidningspapper. Därefter drog jag upp min mindre pigga sambo (milt sagt) för att en stund senare ge oss ut. Låt oss bortse från att snön regnat bort och att vi aldrig fick igång någon ordentlig brasa då allting var så blött... Ja, bortsett från det fick vi en mysig start på det nya året. Bara han, Svea och jag. 
 
Matte, matte! Det växer korv på det här trädet!
 
Inför det kommande halvåret ser framemot är att åka skidor på isen i vårsolen, se en utav mina bästa vänner bli mamma, gå agilitykurs med Svea och att vandra i Höga kusten! 
 
 
(Publicerat på nytt pga att det tidigare inte gick att kommentera...)