Om husdrömmen och kärleken till naturen

Ramlade över en lista på Elins blogg som jag nu härmar rakt av! Tänkte att det var dags efter alla dessa år på bloggen utan en endaste en. Så, här kommer den:
 
Hur gammal är du? 
23.
 
Var bor du?
I en stor lägenhet, mitt i centrala Skellefteå. Det går dock inte en dag utan att jag drömmer om hus. Gärna på landet med närhet till både skog och vatten.
 
 Här kan jag bo! 
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Vårvintern, utan tvekan! Då fåglarna börjar kvittra, solen värma, vantarna för varma och snön droppar från taken. Då det doftar tidig vår och det tydligt märks att dagarna blir ljusare för var dag som går. 
 
 Promenad på sjön en härlig vårvinter-dag.
 
Är du beroende av någonting? 
Någonting att äta eller dricka då jag pluggar. Dricker hallonvatten i mängder! 
 
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1. Jag går alltid in helhjärtat för allt jag gör. Oavsett om det gäller jobb, Svea eller skrivandet av en rapport. Räcker inte tiden till får jag det jobbigt. Min lågstadielärare bad mig till och med att skolka eller låta bli att göra läxan någon gång. Tror ni att jag gjorde det? Aldrig! 
2. Då jag blir väldigt trött skelar jag med vänster öga. Jag ser tydligen helt galen ut då, haha! 
3. Jag älskar att vara ute i skogen, men min rädsla för björn och varg hindrar mig allt för ofta.
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På ett kalfjäll en solig sensommar- eller höstdag, med en kåsa med mat tillagad i spritköket. Det är bara att erkänna, jag har blivit frälst! I mitt nästa liv ska jag jobba som vandringsbloggare. ;)
 
 Ammarnäs, 2015.
 
Vad är du på för humör just nu?
Huvudet är fullt av atomer, prokaryotaceller och Newtons lagar. Trött är bara förnamnet. Tenta på fredag, sen går vi på "jullov"!
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Godis klarar jag mig utan. Det är värre med fika. Värst är att jag har nygräddade saffransbullar här hemma. Måste bara ta e...två. 
 
Vilken är din favoritaffär?
Veromoda och Mango! Men som fattig student blir det mest ögonshopping. 
 
Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Morgonmänniska, alla dagar i veckan! Till skillnad från min sambo och hund som är sjusovare båda två. 
 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? 
Då min syster jag och bakade, och hon plötsligt började städa undan, tömma diskmaskinen och torka bänkar - utan att jag bett henne. Det är något jag uppskattar, mycket!
 
Är du blyg? 
Jag har oftast lätt för att prata med nya människor, men desto svårare att släppa dem nära inpå. Kommentarer
» Jenny

Inte behöver du va rädd för Björn inte! Dom är så skygga, så länge du inte kommer emellan unge och mamma. Vi har minst två runt om i skogarna hemma verkar det som men jag har aldrig sett någon varken när jag varit ute och ridit eller gått. Men det har förstås andra gjort. :)
Varg är det lite besvärligare med, dom verkar nästan vara tama ouppfostrade köttätande zombier (om du sett the walking dead vet du vad jag menar..) Ingen respekt för människan längre.

Så kul att få veta lite mer om dig! Tycker du ska satsa på den där vandringbloggen framöver ;-) !!

Svar: japp det blev en ny, jag tycker det är lite läskigt när det börjar komma mer läsare än man tänkt (och kul förstås!!). Mest för att jag skrivit så himla personliga saker och lagt ut bilder på allt från systerdottern till alla möjliga vänner, så i min nya blogg får jag kanske välja att blogga mer om gården och mindre om vänner och familj som faktiskt inte valt själva att vara med :-) 🙈

vilken trevlig lista :)


Kom ihåg


Trackback