Om husdrömmen och kärleken till naturen

Ramlade över en lista på Elins blogg som jag nu härmar rakt av! Tänkte att det var dags efter alla dessa år på bloggen utan en endaste en. Så, här kommer den:
 
Hur gammal är du? 
23.
 
Var bor du?
I en stor lägenhet, mitt i centrala Skellefteå. Det går dock inte en dag utan att jag drömmer om hus. Gärna på landet med närhet till både skog och vatten.
 
 Här kan jag bo! 
 
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Vårvintern, utan tvekan! Då fåglarna börjar kvittra, solen värma, vantarna för varma och snön droppar från taken. Då det doftar tidig vår och det tydligt märks att dagarna blir ljusare för var dag som går. 
 
 Promenad på sjön en härlig vårvinter-dag.
 
Är du beroende av någonting? 
Någonting att äta eller dricka då jag pluggar. Dricker hallonvatten i mängder! 
 
Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?
1. Jag går alltid in helhjärtat för allt jag gör. Oavsett om det gäller jobb, Svea eller skrivandet av en rapport. Räcker inte tiden till får jag det jobbigt. Min lågstadielärare bad mig till och med att skolka eller låta bli att göra läxan någon gång. Tror ni att jag gjorde det? Aldrig! 
2. Då jag blir väldigt trött skelar jag med vänster öga. Jag ser tydligen helt galen ut då, haha! 
3. Jag älskar att vara ute i skogen, men min rädsla för björn och varg hindrar mig allt för ofta.
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På ett kalfjäll en solig sensommar- eller höstdag, med en kåsa med mat tillagad i spritköket. Det är bara att erkänna, jag har blivit frälst! I mitt nästa liv ska jag jobba som vandringsbloggare. ;)
 
 Ammarnäs, 2015.
 
Vad är du på för humör just nu?
Huvudet är fullt av atomer, prokaryotaceller och Newtons lagar. Trött är bara förnamnet. Tenta på fredag, sen går vi på "jullov"!
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Godis klarar jag mig utan. Det är värre med fika. Värst är att jag har nygräddade saffransbullar här hemma. Måste bara ta e...två. 
 
Vilken är din favoritaffär?
Veromoda och Mango! Men som fattig student blir det mest ögonshopping. 
 
Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Morgonmänniska, alla dagar i veckan! Till skillnad från min sambo och hund som är sjusovare båda två. 
 
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? 
Då min syster jag och bakade, och hon plötsligt började städa undan, tömma diskmaskinen och torka bänkar - utan att jag bett henne. Det är något jag uppskattar, mycket!
 
Är du blyg? 
Jag har oftast lätt för att prata med nya människor, men desto svårare att släppa dem nära inpå. Skogstokig

 
Igår var en sådan dag då skogen var så där vansinnigt vacker att det är svårt att beskriva eller visa på bild. Solen, som vi så sällan ser skymten av så här års, letade sig in mellan träden och skogen badade i guld. Jag njöt. Svea också, som varit så lycklig sedan hon blivit frisk, sprang glatt omkring i den snö som kommit dagen innan. Vid det här laget vet ni nog hur mycket jag älskar det här, men det tåls att säga om och om igen. Hoppas att ni är ute och njuter, ni också! Nu ska jag gå över till syrran för middag och idolfinal. Utanför yr snön och julkänslan smyger sig på...