Första advent

 
Första advent, hänger ni med? Här hemma puttrar risgrynsgröten på spisen och första ljuset i adventljusstaken är tänd. Senare under dagen ska vi möta upp några vänner för att traditionsenligt kolla in julskyltningen i stan, dricka glögg och lyssna på årets luciakandidater. Allt för julkänslan liksom. :)
 
Jag som haft hemstudier hela veckan lång har varvat läsandet med långa promenader, pepparkaksbak och lite annat julpyssel. Hyacinter och en rumsgran är på sin plats, stjärnan i fönstret likaså... Att själv få bestämma över sin tid på det är sättet är nog bland det bästa med att vara student! Skridskopremiär

 
En klarblå himmel och skinande is var vad vi hade hoppats på inför dagens utflykt till stugan, men istället vaknade vi upp till snö och ett grådaskig väder... Har ni någonsin åkt skridskor på en sjö innan snön kommit? Det har jag, en gång, och jag kan fortfarande minnas hur häftigt det var! Som att stå ovanpå ett gigantiskt akvarium ungefär. Men trots att det inte riktigt blev som vi först önskat fick vi tillsist en riktigt mysig dag tillsammans ändå! Med varm choklad, smörgåsar och en hel massa skratt - jag är ju ingen stjärna på isen precis.Stora tjejen

 
Vår solstråle är nu hela åtta månader gammal och vid det här laget vet ni nog alla vad det innebär, en liten tillbakablick på den gångna månaden förstås! Ibland känner jag mig som Natalie 10 år, vars rum är tapetserat med hundaffischer... Men! Livet med hund har fått mig att prioritera om - bort med stressen för att istället njuta av vardagens små guldkorn. Bättre blir det inte! :)
 
Svea är en ett riktigt "lyckopiller" för att citera våra grannar. Full av energi och livsglädje! Det bästa med att se henne bli äldre är nog just alla dessa individuella personlighetsdrag och hur hon hela tiden utvecklas.
 
 
Mycket tid har vi spenderat i skogen. En spännande plats att upptäcka, tycker Svea som har gått från att försiktigt trippa fram bakom oss, till att nu bekymmersfritt studsa fram längst stigarna. Vilken lycka, för oss alla! 
 
 
Bortsätt från utflykterna till skogen har Svea under ett flertal tillfällen fått använda sin supernos till att spåra. Något vi ser framemot att fortsätta med till våren då snön försvunnit eftersom att hon verkar tycka att det är riktigt skoj! 
 
Annat vi längtar till är en allmänlydnadskurs som startar till veckan. Detta blir vår tredje kurs hos Susanne på Rackarungarnas hundskola som alltid lyckas ge oss massor utav bra tips och inspiration! Nästa steg blir en agilitykurs till våren. Mycket att se framemot med andra ord!