Lunch på balkongen premiär

"Aaaaaaaaaa!!" Att våren var ett avlägset kapitel hade jag visst helt fel om, därav det inledande vårskriket! Solen har från en klarblå himel idag värmt så pass att jag bestämde mig för att duka upp för lunch på balkongen. I februari! En självklar händelse att dokumentera förstås. Bananplättar är en oslagbar frukost och lunchfavorit. Till att börja med behövde balkongen städas, och därefter rullades äntligen den nya mattan ut och stolsdynorna fick tillsist komma till användning. Tänk vad fint det kommer att bli med en hel massa blommor därute... Räkna med fler bilder senare i vår!
 Vår inne

 
Trots ett plusgradigt februari ligger ett envist täckte snö på vägar och gårdar. Den evighetslånga väntan efter våren är nu här, men vad passar då inte bättre än att göra vår inomhus? Hemma hos oss blommar det för fullt! Vackra tulpaner och krokus planterade i grönmönstrade koppar. Pelagoner i fönstren och i den turkosa jättevasen en gren som förhoppningsvis snart grönskar. Detta är något Elvira misstänksamt iakttar. Inte är det lätt som hund att förstå vitsen med att placera en pinne på tok upp för att själv nå...
 Matplatsfix

Två veckor in i ett slaskigt och plusgradigt februari. Jag tar långa promenader med hunden som sedan somnar tätt intill mig då jag ägnar mig åt skolarbete. Jag pysslar på här hemma och adderar detaljer i våriga kulörer. Ja, jag gör egentligen allt förutom att blogga. Men vi har en härlig tid att vänta! Våren tycks som alltid föra med sig extra energi och inspiration.
 
Matplatsen i vardagsrummet har fått sig en mini-förvandling sedan sist. Kan ni se vad? Jo, bänken är förstås det som tillkommit! De rangliga pinnstolarna är numera ett minne blott, och det känns äntligen säkert att bjuda hem middagsgäster. Bänken som ursprungligen finns att köpa på Ikea, fyndade jag begagnad, och den har nu fått sig en omgång bets för att bättre passa in hemma hos oss. Ivrig som jag är beslöt jag mig för att utföra förarbetet en febrig och orkeslös dag vilket förstås skulle resultera i ett ojämnt resultat. Besvikelsen övergick dock så småningom till att jag nu tycker att det blev rätt tufft trots allt.
 
Här har ni henne förresten, min nybadade, söta pluggkompis...