Projekt matplats avklarat

För ett år och en månad sedan fick vi våra efterlängtade lägenhetsnycklar, efter en lång tids desperat sökande efter en lägenhet. Vi var beredda på att ta vilken som helst, men trots det verkade det vara omöjligt. Jag hade aldrig vågat hoppas på att vi skulle ha den turen att få hyra tvåan på 80kvm, med inglasad balkong, diskmaskin, tvättmaskin... Att vi sedan fått bygga upp vårt hem tillsammans, precis som vi vill ha det...
 
Vi är så lyckligt lottade! 
 
 
Ett par månader har gått sedan sökandet efter den perfekta pinnsoffan tog start. Ni har hört det förut, barbord med stolar såldes och för pengarna fick vi en helt ny matplats! Att våra möbler gjorde sig fina hemma hos någon annan och att vi i vår tur kunde göra likadant känns bra mycket bättre än att köpa nytt. Bordet däremot är köpt på Ikea, om än inte i färdigt skick. Benen fann jag under kategorin "skrivbord" och bordsskivan är en vanlig obehandlad skiva som jag sedan betsat och lackat för att få fram den mörka ekfärgen som ni kan se som en liten röd tråd i lägenheten - tvbänken och vardagsrumsbordet. Fint att bryta av mot vår annars ljusa grund tycker jag. Bordsbenen har dessutom samma form som det vid soffan.
 
Det vi gillar med vår nya matplats är att det känns mysigt att sitta här nu, och vi dessutom ryms dubbelt så många som förut. Men det absolut bästa av allt var nog Tomas reaktion... Han som egentligen inte är speciellt intresserad av heminredning har flera gånger sagt hur fint han tycker att det blev!
 
Så, nu har projekten tagit slut va? Nej, det vore väl knasigt om det vore så. Med vår nya fina matplats vill jag ännu mer än förut tapetsera om och varför inte måla ett par omgångar vit målarfärg på köksluckorna och kryddhyllan. Något som lär förbli en tanke, för kanske är det nu dag att nypa mig själv i armen och inse det faktum att jag är en fattig student och att vi faktiskt bara bor i en hyresrätt, hihi.
 
 
Tidigare under veckan fick jag syn på detta från vårt köksfönster...
Hur mycket jag än ogillar tanken av vinter är det liksom ett måste att dokumentera årets första snöfall...Härliga höst

 
Vardagen rullar på i en väldig fart. Hoppas att ni njuter av den vackra hösten! Själv hade jag en underbar lördag med familjen då allt vad skolarbete heter fick ligga kvar i väskan. Lilla Elvira som är med om sin första höst tycker att det är väldigt roligt att jaga alla dessa löv som blåser hit och dit. Jag kan inte låta bli att faschineras över hennes nyfikenhet att upptäcka allt vad världen har att erbjuda. Numera ettåriga Adrian busade med Elvira hela den dagen. Det var häftigt att se hur Adrian härmade sin fyrbenta vän då även han hämtade bollen med munnen, la sig i hundkorgen och gav ifrån sig ett morrande ljud. "Knappheten i stimulus... argumentet för nativism..." Så plötsligt åker tankarna tillbaka på tentaplugget då man får syn på något man läst. Tur att det är intressant!Vardagsrummet idag

Ni har under ett antal tillfällen fått se små glimtar av vårt vardagsrum, men aldrig tidigare har jag visat er hela. Men nu! Eller ja, åtminstone så gott det går med ett fast objektiv på 35mm. Detta är vad man möts av direkt man kliver innanför ytterdörren...
Det L-formade rummet fick sitt ett antal ommöbleringar innan vi hittade rätt. Väggarna är nyligen tapetserade och just nu njuter vi av att de är vita och rena utan minsta lilla borrhåll från tidigare hyresgäster. Därför har vi inte heller bråttom att hänga upp något nytt. Bakom soffan hittar man..
 
Det är här vi, med hjälp av min pappa, tapetserade bort en hemsk, svart fondvägg och valde dessutom att tapetsera väggen intill. Plötsligt fick vi ett rum i rummet. Detta fick vi alltså godkänt av vår hyresvärd att göra. Rummet fick ett ordentligt lyft och vi ångrar inte en sekund det arbete vi la ner och pengarna vi spenderade trots att vi bor i en hyresrätt och på så sätt inte vinner på lägenhetens ökade värde. Här finns det alltså plats för åtta hungriga vänner. Idag går tankarna åt nya stolar då två av dem är en fara för livet att sitta på. Visionen av pinnstolar förflyttades till köket och vi vill nu gärna ha enhetliga, enkla stolar. Tror jag. Ljuskronan från Ernst är förresten fortfarande en favorit och lär hänga med oss länge! Något vi resonerar vid alla våra möbelköp egentligen. Det är ingen hemlis att vi drömmer om hus. I mitt huvud har jag redan beslutat tapeter och köksinredning, samtidigt som jag velar mellan vilka växter som ska planteras på tomten. Jag går förstås händelserna i förväg, riktigt ordentligt till och med. Jag skyller på alla fantastiska inredningsbloggar... Men med drömmar och en hel massa vilja är vi nog där om en tid ska ni se!