Värsta grymma helgen

 
Dra mig baklänges, vilken helg vi har haft! Stadsfesten levde upp till alla våra förväntningar med störtskön livemusik som Håkan Hellström och Magnus Uggla, och många kära återseenden med vänner man numera inte träffar allt för ofta. Vi har dansat som aldrig förr, ätit smarrig festivalmat, och till och med åkt oss snurriga på karuseller. Vår lilla stad vaknar verkligen till liv under den här helgen, och det är förstås allt bra trevligt! Idag däremot vaknade vi upp till min sista semesterdag och en kaosartad lägenhet. Stadens alla åkattraktioner, öltält, scenen och bajamajor packas ihop och är snart ett minne blott. På gott och ont. Imorgon ringer klockan 05:30 och det är dags att återgå till verkligheten, trots att jag utan problem hade stått ut med åtminstone två veckor till av underbar ledighet...
 Lugnet före stormen

Sent igår natt skrev jag så här, innan ögonlocken blev för tunga och jag sparade inlägget som utkast: "Här sitter jag för mig själv med ett leende på läpparna. Kinderna är rosiga, axlarna likaså och näsan min har fått sig en hel drös nya fräknar. Precis som det ska vara och kännas efter en riktig sommardag, en sån dag som jag och min syster haft! På förmiddagen låg vi länge och väl på varsin flytmadrass, lät solen värma våra ryggar, samtidigt som vi pratade så mycket att vi knappt la märket till hur vi flöt iväg.
 
Senare samma dag...
...efter en god tacosmiddag på en solig altan, var kvällen plötsligt här. Med en fullastad cykel av filtar, jordgubbar och vattenmelon tog vi oss till byns gemensamma roddbåt som vi lånade för kvällen. Julia var duktig och kämpade på med årorna hela vägen lång, och vi både konstaterade vilken härlig dag vi haft. Livskvalité är ett ord jag använder då och då, och det är precis vad jag tycker passar in även här."
 
Sedan snart två veckor tillbaka gick jag på min livs första betalda semester. Två veckor kändes som en lång ledighet, inte minst då jag först tänkte jobba hela sommaren i år igen. Några dagar återstår och nu är det slut med slappandet. Stadsfesten har anlänt till stan, och med det vet hela Skellefteå vad det innebär! Fest hela helgen lång! Vi ska dansa till liveartister som till exempel Håkan, skrika i karusellerna och mingla i öltälten. Hoppas att vädret är på vår sida!
 Att bada med andungar och en hundvalp

 
Jag må säga att jag just varit med om mitt livs häftigaste första dopp för säsongen! Har ni någon gång simmat med andungar och en hundvalp tätt vid er sida? Det var vad jag fick uppleva idag. Förra året flöt ett par matglada änder utanför pappa och Elses stuga, och nu har en utav dem återvänt med sina dunbollar till ungar. De är allt annat än rädda för varken oss eller busiga Elvira som snällt fick dela brödbitar med hungriga näbbar. De hakar på som om jag vore deras "big mama", med eller utan bröd i handen. Häftigt är bara förnamnet. Första doppet förresten! Det betyder att det nu är sommar på riktigt.