Second hand stolen fick en ordentlig omgång

 
Loppat, putsat, tvättat, målat, klippt och sicksackat... Jag som beundrar andra människors förmåga att fynda på second hand har äntligen gjort det själv! Plötsligt fick jag syn på en stol vars lack föll i backen vid beröring och med en medsutten sittdyna av gammalt fläckigt tyg. Den bara stod där och ropade efter kärlek, och jag sökte efter ett projekt. Den var perfekt.
 
 
Fyra omgångar målarfärg, och en omklädd sitts senare glänser den i sitt nya skick! Jag sträcker på ryggen i skrivandets stund här där jag sitter vid vår nya skrivbordshörna, på vår nygamla stol. Faktum är att det känns bra mycket bättre än en färdig stol från butiken, dessutom är det ju förbaskat roligt! Så roligt att jag redan letar efter ett nytt projekt, en tallrikshylla. Loppis nästa!
 Sommar på riktigt

 
Från en längre period med regn och rusk, nästan som höst, fick vi äntligen plocka fram shortsen igen. Som vi längtat, undrat och oroat oss över att sommaren var över för i år! Därför har vi de senaste eftermiddagarna, då arbetsdagen är slut, riktigt ordentligt tagit tillvara på solen som aldrig går nedanför horisonten här i norr under sommaren. Något jag fullkomligt älskar. Under två varma eftermiddagar och sena kvällar har vi tillbringat i stugan, med bad, bus och marshmallows grillning. Med hela 23 grader i vattnet igår tyckte till och med jag att det var skönt att ligga länge, länge på flytmadrassen. Vi njuter verkligen av tillvaron, och jag stannar gärna upp och tänker på hur fantastiskt härligt det är att bara vara. Med bara en resterande vecka kvar på sommarfritte ser jag framemot ett par lediga dagar innan skolstarten.Prova på, göra fel och hitta rätt

Inredning står mig varmt om hjärtat och är ett ständigt växande intresse, men hur mycket jag än tycker om att pyssla på här hemma kan jag gott erkänna att jag allt för många gånger satt händerna för ansiktet i en nervös gest och riktigt ångrat både inköp och borrhål. Samtidigt som jag försöker förstå att vi går igenom en väldigt lärorik resa och att vi måste våga misslyckas för att lyckas. Ett borrhål hit, och ett borrhål dit. Ett köp hit, en blocketannons dit. Visst hade det känts bättre om allt satt som en smäck på en gång. Tomas, vars inredningsintresse inte är det största, hänger tålmodigt med i svängarna. Jag har tur!
 
Väggen intill vår soffa har fått vara med om det mesta med alla sina borrhål. Tavlor och hyllor, till svindyra gardiner, inget kändes riktigt rätt. Men så plötsligt en kväll då jag tittade på ett avsnitt av "Sommar med Ernst", visste jag precis vad vi skulle ha. Ser ni själva programmet förstår ni var jag fick idén ifrån - matsalen förstås! Impulvis som jag blir trampade vi iväg till Åhléns. Längst bak, i ett hörn av halva reapriset grejer hittade Tomas det tyg som nu hänger efter väggen. Något som förhoppningsvis är här för att stanna!