Årsresume 2013

Hoppas att ni alla får en fantastisk nyårsafton!
Jag ser framemot en kväll tillsammans med våra fina vänner, en smarrig trerätters middag och förhoppningsvis en kyss vid tolvslaget. En lugnt och mysigt firande, precis som vi vill ha det i år. Utanför fönstret faller snön från himlen och täcker de gröna gräsmattorna, en vit jul och en vit nyårsafton alltså! Vilken tur vi har ändå.
 
Nyårslöften är inget för mig, men däremot funderar jag gärna över vad jag skulle vilja åstakomma under det nya året. Ja, som en ny start. Högt upp på listan står träning. Min kropp tar stryk av den nya vardagen som student som inte är i närheten av lika fysisk aktiv som på jobbet. En stark och vältränad kropp ska nog göra susen för en smärtande rygg, nacke och huvud. Fokus vill jag också ska ligga på att finna lyckan i vardagen eftersom att den med stor sannolikhet kommer att vara sig väldigt lik under de kommande tre åren som återstår av min utbildning.
 
Innan vi lämnar år 2013 bakom oss har jag valt ut ett par guldklimpar från året som gått...
 
Det nya året började vi med att ta ned gammal tapet, slipa och spackla innan min pappa hjälpte oss tapetsera ett hörn i vårt vardagsrum. Något vi inte ångrat en sekund, trots att vi bor i hyresrätt och inte ekonomist sätt tjänar på uppfräschningen.
 
 
Strax därefter flyttar charmisen Sigge hem till min vän. Sötheten tog oss alla med storm!
 
 
Sedan var det dags för den där tisdagen som är lite extra bra, fettisdagen! För första gången bakade jag egna som dessutom blev gudomligt goda.
 
 
Plusgrader och taktropp, i februari! Det skulle förstås dröja ett tag till innan det blev vår på riktigt...
 
 
April bjöd på grillpremiär i glada vänners sällskap!
 
 
I maj månad fick vi utökning i familjen, fyrbenta busen Elvira flyttade hem till min pappa. Behöver jag ens nämna att två valpar inom loppet av några månader skapar en enorm vilja att skaffa en egen liten pälsboll?
 
 
Ätbart av alla dess slag är alltid något som återkommer på min blogg, här en vansinnigt god plankstek a lå Else.
 
 
Maj fortsatte stråla! Känslan att ha hela fantastiska sommaren framför sig är underbar.
 
 
För på sommaren kan man äta gott på balkongen alla dygnets måltider.
 
 
Samma månad bjöd jag på tårtkalas lagom till min födelsedag, med jordgubbar förstås!
 
 
En varm och solig dag spenderade vi i stugan där vi bland annat åt gott och paddlade kanot. Den dagen blev jag rekordbrun, så pass att jag fick en chock då jag kollade mig själv i spegeln. Att jag då bara blev brun på framsidan av kroppen är en annan femma. Sa jag inte att maj är en underbar månad?
 
 
Juni kom och staden kryllade av lyckliga studenter. Min vackra syster var en av dem! För övrig älskar jag bilden på hennes studentskylt! Jag har alltid tyckt att hon varit lik Håkan (Sunes lillebror) och jag tycker att den bilden är minst sagt klockren!
 
 
Midsommar på en picknickfilt till ljudet av "små grodorna".
 
 
Tomas och jag tog vara på de få gånger vi hade ledig tid tillsammans. Ibland räcker det med köpt fika från Ica och en trygg rygg att krama där du sitter på pakethållaren samtidigt som du ser sommarkvällen susa förbi.
 
 
Under badpremiären fick jag inte bara sällskap familjen, utan också hundvalpen Elvira och de små andungarna. Har ni någon gång varit med om att små dunbollar till änder simmat så nära att de rör er? Det har jag! Helt sjukt.
 
 
En sommardag i min älskade hemby umgicks jag med min syster. Vi badade och hade picknick i en roddbåd. Fy sjutton vad jag kommer att sakna det stället nu då huset är sålt...
 
 
Vi blev stammisar på minigolfbanan!
 
 
I stugan hängde vi var och varannan dag, där badtemperaturen lämpade sig för en badkruka som mig. 28 grander!! Och inte en endaste vattenloppa i sikte...
 
 
Vad passar bättre än marshmallowsgrillning efter ett kvällsdopp?
 
 
En kväll hade vi pizzapicknick på klipporna under den värmande solen som aldrig går nedanför horisonten under sommaren här i norr.
 
 
Bakgårdsfesten kommer jag sent att glömma!
 
 
Min trasiga D90 byttes mot D300s, så nöjd!
 
 
Hade en megamysig dag med min syster i blåbärsskogen. Hela jag kändes harmonisk då jag cyklade hem den kvällen.
 
 
Pappa-händig påminner mig om farfar där han står i naturen och snickrar. Här gör han den fina träskivan som idag dekorerar vår tvbänk.
 
 
Mitt bedårande kusinbarn Ebbe poserar framför kameran.
 
 
Då sommaren började lida mot sitt slut packade kärleken och jag väskorna för en helg i huvudstaden. Det var vad jag fick av honom i födelsedagspresent och som vi längtade! En hel helg tillsammans, det lät ju nästan för bra för att vara sant!
 
 
Den 12e juli var den dagen då första antagningsbeskedet skulle meddelas, jag fick till min stora lycka veta att jag blivit antagen till mitt förstahandsval, förskollärarprogrammet hemma i Skellefteå. Jag var så stolt och glad på samma gång. Kort efter utbildningens början fick dessutom hela klassen veta att vi är tillsvidareanställda den dagen vi tar examen som förskollärare! Ett glädjande besked förstås, men min motivation var redan innan på topp. Det är det här jag brinner för. Det är det här jag vill bli proffs på.
 
 
En helg i början av september då namngivningen för kusinbarnet Ebbe skulle äga rum överraskade de oss alla med att också gifta sig! Tårarna bara rann och rann av lycka!
 
 
Hösten är ju allt bra härlig den också. Här är Elvira och min syster Julia på en promenad bland höstlöven.
 
 
Pinnstolar och pinnsoffa, sommarens målarprojekt gjorde sig fina tillsammans i det nymöblerade köket. Allt lägenhetsrelaterat hittar ni givetvis under kategorin "hemma hos oss - lägenheten".

 
Små snöflingor dalade ner från himlen en oktoberdag. Det var inget som stannade och kommande månader växla mellan tvåsiffriga minusgrader till lika många plusgrander dagen därpå.
 
 
Mitt barndomshem blev tillsalu och såldes kort där efter. Idag vet jag att det är en barnfamilj med två små flickor som flyttar in, som om vår barndom upprepar sig på nytt! Det känns bra.
 
 
Och så till sist var vinterns mysigaste månad här, december. En rekordvarm sådan. Vi gjorde ändå vårt bästa för att locka fram julstämningen med pepparkaksbak, lussebak, julmusik och julmarknader. Även om den där pirriga känslan inte infann sig hos mig, hade vi trots allt en väldigt mysig tid.
 
 
Nu ser jag framemot ljusare dagar, vårsolen och dagar i slalombacken. Det närmar sig! 2014 kommer att bli ett fantastiskt år på många sätt och vis, det är jag helt säker på. Gott nytt år!Inte trodde ni väl att projekten tagit slut?

 
En mindre ommöblering i vår hall är igång! Tråkigt hade det väl varit om vi någonsin blev klara och projekten tog slut, hehe... Skohyllan med sittyta från Hemnes, som matchar vår fina hallgarderob, var vad som gömde sig bakom julklappspappret på en klapp! Så fort det blir ljust nog kommer ni förstås att få se hur det blev, vi är väldigt nöjda. Under tiden har jag ett par andra projekt på gång. Ikea här kommer vi, min syster och jag, med varsit presentkort i högsta hugg!!Nu blickar vi framåt

Hej, från ett regnigt norrland.
Julfirandet är nu över för min del och jag är mer än nöjd! Det hela började redan i måndags då vi blev bjudna på uppesittarkväll hemma hos våra vänner. Tillsammans med dem, julklappsspel, smarrigt tilltugg och bingolotto blev kvällen så bra den bara kunde bli. Kommande dagar fortsatte i samma spår med familjemys, julklappar och så mycket mat att jag lär vara mätt till dess att det är dags för julbord nästa år. Nu däremot är jag redo att lägga undan ljusstakarna längst in i förrådet. Mina tankar är redan på våren och framförallt fler ljusa timmar om dygnet...
 
 
Kalendern från Isa form hänger fint och väntar på sin tur att användas. Vi kör på en familjekalender i år igen, mer plats att skriva och lätt att hålla koll på varandras olika tider! Vi ska bara fira nyår först.