Återblick 2012

Till att börja med vill jag önska er alla ett,
 
Mitt har snabbt, men hektiskt passerat med rekord många flyttar. Det har varit intensivt, påfrestande och utmanande. Idag lever jag sambolivet mellan trygga väggar, i en lägenhet vi känner oss hemma i. Mer än så, vi trivs fantastiskt bra! "Och så lever dem lyckliga i alla sina dagar", som en film. Trots att jag inte varit den flitigaste bloggaren har jag fått sådan fin respons av er, vilket jag givetvis vill tacka er för. Tack! Jag hoppas att ni står ut med mig ett tag till, för än har jag inga planer på att sluta.
 
Äh, dags för en återblick nu va?
 
Ett halvår hade gått sedan jag tog studenten och jag blev nu antagen på mitt förstahansval på universitetet och i januari månad flyttade inte bara hemifrån utan också till en annan stad, Umeå, för att utbilda mig till socionom. Men allt gick inte som planerat...
 
Jag fíck tag på ett rum i en korridor efter en alldeles för kort tid i bostadskö. Oj vad jag hatade det stället.
 
Jag grät mig till sömns varje kväll, i en säng som tusen andra studenter haft, och längtade allt mest efter helgerna då jag fick träffa Tomas eller min familj. Vi hade 27 mil mellan oss då..
 
Försökte fokusera på plugget. Tempot var högt och studietekniken var annan än den jag var van vid. Jag åkte hem och hade bättre saker för mig..
 
Som att fika med vänner,
 
Eller som att åka pulka och grilla korv med familjen.
 
Det var Alla hjärtans dag, jag satt med mina böcker och åt fattig blodpuddingmat. Min kärlek överraskade mig med ett fint blogginlägg!
 
Mars gav mig hopp. Vi fick en lägenhet i en källare. Med en frys i förrådet i trapphuset och med en kyrkogård skrämdes då jag var ensam och det var mörkt. Men vi såg ljuset i tunneln, om än det skulle dröja ett tag innan Tomas kunde flytta till mig då han fortfarande jobbade. 27 mil från mig som sagt..
 
Som tur var fick jag sovfrämmande utav världens bästaste syster.
 
Han överraskade mig totalt en kväll då han kom med flyttlasset en vecka tidigare än planerat! 
 
Bland alla snöhögar hittade jag årets första blommor. Lycka! Det var fortfarande mars då.
 
Vi köpte soffan i mina drömmar. Egentligen inte praktisk för fem öre och det var något jag skulle inse själv. Vi försökte göra lägenheten fin i största möjliga mån men innerst inne visste vi nog båda två att det inte skulle bli långvarigt..
 
I ren panik skrev jag om min plågande vuxennoja. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Några dagar senare släppte jag bomben. Jag hoppade av skolan. Det var en sådan otrolig lättnad. Jag minns hur glad jag kände mig den kvällen, och än idag känner jag att det blev rätt.
 
Vi åkte hem till Skellefteå som plötsligt kändes som världens bästa stad. Vi åt middag med familjen och bara njöt av att ha dem nära. En tid från den stad som för mig är hemma, visade sig vara allt som behövdes.
 
Valborgs firade vi med de vänner man känner utan och innan.
 
I maj fyllde jag 20 år! Ha ha jag minns hur gärna jag ville ta en fin bild på tårtan med ljusen. Men jag fick inte till det och tårtan var vi aldeles för sugna på att äta upp.
 
Lille Adrian kom till värden! Pappas frus, Elses, barnbarn. 
 
Och världen började blomstra! Då, då våren kommer, skulle jag nog kunna jämföras med en ko som släpps ut i det gröna efter en lång vinter.
 
Jag hann bara hoppa av skolan innan jag fick börja jobba med detsamma. En dag fick jag ett ovanligt bra jobberbjudande hi hi. Efter sommaren skulle jag få några dagars vik som skulle leda till det ställe där jag nu jobbat heltid hela hösten och nu också med säkerhet hela februari ut. Lycka!
 
I slutet av maj blev vi bjudna på en resa till Turkiet med Tomas familj. Vilken toppenvecka! Alla bilder är samlade under kategorin "På resande fot".
 
Fyra dagar efter hemkomst reste jag med min familj till Rhodos. Fyra dagar kan kännas lite, men under den lilla stunden hann universums finaste farfar gå bort... ♥ Hjärtat gick i tusen bitar, men vi insåg tillslut att resan kom lägligt. Den gav oss en paus från vardagen, tid att tänka och prata om det som hade hänt. En chans vi inte skulle fått om vardagen rullat på i vanlig ordning med jobb och skola.
 
Midsommar bjöd på sol, vänner och tältning vid en strand!
 
Släktträff med Tomas! Känslan att jag och min underbara vän Lisa var på samma tillställning trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva!
 
Sommaren var kall, men vi gjorde vårt bästa för att ta vara på de varma dagarna, då jag inte jobbade..
 
För jobbade gjorde jag hela sommaren på fritids.

Vi besökte både Trästocksfestivalen och Stadsfesten - ett måste! 
 
Promenader i en sol som aldrig går ner under sommaren här i norrland. Älskar. Det.

Det är nu augusti då jag och världens bästa pappa tar en paddeltur i sjön utanför deras stuga.

En varm och myggig augustidag bestämde vi oss för att "bestiga ett berg", eller som jag sa, "fjällvandra" en bit utanför min pojkväns hemby. Med oss hade vi inte bara fika utan också väldigt trevligt sällskap.
 
En dag blev vi fångade på bild av Sara Marklund.
 
Värmen kom i slutet av sommaren och lyckligt nog fick jag mig ett par lediga dagar just då!
 
Jag bakade hallonrutor efter hallonrutor. Så goda att jag tipsar igen! Receptet med flest ägg är godast!
 
Hösten kom smygande och vi fick ett efterlängtat besked...
 
Vi fick en lägenhet!! Genast satt vi igång med projekten.. Här hade vi förvandlat våra sängbord. Allt lägenhetsrelaterat har jag samlat under kategorin "Hemma hos oss".
 
Den första oktober firade vi vårt år tillsammans med trerätters middag ♥
 
Och njöt gjorde vi förstås av sambolivet. Här är en, av många, kärleksbrev jag fick en morgon.
 
Jobbet gjorde mig beroenda av te. (Vuxenpoäng). Åh, måsta ta mig en kopp nu..
 
Och jag började smått inse tjusningen med matlagning. På tal om vuxenpoäng alltså.
 
En kristallklar dag i slutet av oktober. De första snöflingorna dalade ner redan någon dag tidigare men försvann lika fort. Nu knastrade gräset under skosulorna och glittrade som tusentals diamanter.
 
Halloween kom och hela vårt hem fylldes med glada, utklädda vänner.
 
Då Lisa fyllde 20 hade vi den bästa kvällen på länge. Vi började med sång i trapphuset!
 
Julen längtade jag till mer än någonsin och i den finaste lanthandeln hade de passande nog julöppet!
 
Snöfria november. Hade vi vetat vad som väntade oss helgen efter denna bild, det vill säga, den första december, hade vi inte klagat. För då kom det snö utan dess like. Jag önskar att jag hade tagit före- och efterbilder.
 
Julafton närmade sig med stormsteg. På skylltsöndag fick barn chans att lämna in sina önskelistor till tomten.
 
Vi hade julmys hemma hos pappa där vi bakade lussebullar!
 
Helt plötsligt var det bara julafton och jag hade en supermysig sådan. Själv fick jag praktiska och bra saker till vår lägenhet!
 
2012 leder nu mot sitt slut. Vi firar in det nya året hos några vänner med knytkalas och bubbel. Vilken matfest det kommer bli! Innan dess ska jag och Tomas finslipa på vår nyårskyss, som faktiskt inte bara är en nyårskyss utan också en 1 år och 3 månaders kyss! Gulliga vänner

Då vi för någon kväll sedan bjöd hem ett par vänner, för spel, vuxendricka och för att sedan gå ut, kom dem, gulliga som de är, med ett fest present! Jag tycker att det var så påhittigt att jag bara måste visa er. En tidigare present är faktiskt inramad.
 
Både te och en fin teburk fick vi! Åh, mums! Och en söt kökshandduk med tekannor passande nog.
Och en buspresent!
 
Snart ska jag visa er en tjusig, hemmagjord tavla som jag har gjort! Alldeles nyss faktiskt. Snabbt, enkelt och snyggt blev det!Tid för nära och kära

Ho ho ho! Hade ni en lika fin och vit jul som mig? Vi har firat tre dagar i rad, var av den sista jag äntligen fick vara tillsammans med min älskling. Vi har ätit supergod mat, spelat julklappsspelet, skrattat och kramats, och öppnat väldigt fina julklappar. Jag njuter av den fantastiska ledigheten och att jag idag vaknade av att ljuset strömmade in i sovrummet. Nu kan det få bli vår tack.